شیوه نامه ی دایر نمودن شعب استانی انجمن خدمات بین المللی سلامت ایران

انجمن خدمات بین المللی سلامت ایران به منظور گسترش فعالیت های خود در سرتاسر کشور و ترویج و ارتقای صنعت گردشگری سلامت بین المللی در استان ها، شعبات استانی یا منطقه ای را در سطح کشور ایجاد می نماید. فرآیند تاسیس شعبه این انجمن با توجه به فرآیندها و شرایطی که در این شیوه نامه تشریح شده، مشخص شده است.
الف. اهداف

  •  کمک به رشد، ترویج، تقویت و توسعه ی صنعت گردشگری سلامت در سطح استانها و مناطق مستعد
  •  ساماندهی فرایندهای پذیرش و خدمات رسانی به گردشگران سلامت به صورتی کاملا نظام مند و آکادمیک با تاکید بر الگوهای رقابتمند تجارت بین الملل
  • مساعدت و مشارکت در پیشرفت استان ها
  •  حمایت از برگزاری کنفرانسها، نشستها تخصصی، اجلاسها و…در استان ها

 جلب مشارکت در استان ها به منظور حمایت از فعالیت ها و سیاستهای انجمن مرکزی

ب. ویژگی های استان های مستعد تاسیس شعبه انجمن

  1.  ارسال یک نامه درخواست رسمی با امضای مشترک متقاضیان (3 نفر به صورت مشترک) جهت تاسیس شعبه استانی به همراه رزومه افراد متقاضی.
  2.  در شرایط فعلی در هر استان فقط یک شعبه انجمن در صورت داشتن شرایط لازم می توان تاسیس نمود.
  3.  درخواست تاسیس شعبه بایستی حداقل به امضاء 15 نفر علاقمند دارای صلاحیت علمی و تخصصی یا تجارب کافی متناسب با گردشگری سلامت و فعالتیهای بین المللی سلامت که یک سوم از آنان دارای مدارج علمی دانشگاهی، دکترای پزشکی و PhD باشند و دارای تابعیت جمهوری اسلامی ایران بوده و فاقد سوء پیشینه کیفری موثر به تایید مراجع ذی ربط و برخورداری از حسن شهرت باشند و به دبیرخانه مرکزی انجمن ارسال نمایند.
  4.  درخواست در جلسه رسمی هیات مدیره انجمن مطرح، چنانچه صلاحیت و شرایط لازم تایید و مورد تصویب قرار گیرد مراتب به نماینده درخواست کنندگان اعلام می گردد.

 پس از دریافت تایید لازم است درخواست کنندگان در اولین فرصت اقدام به انتخاب هیات مدیره حداقل 4 و حداکثر 6 نفر به عنوان اعضاء اصلی و دو نفر بعدی به عنوان علی البدل انتخاب نمایند و علاوه بر هیات مدیره انتخاب یک نفر بازرس ضروری است. هیات مدیره منتخب از بین خود یک نفر را به عنوان رییس، یک نفر به عنوان نایب رییس و یک نفر را به عنوان دبیر و یک نفر به عنوان بازرس انتخاب نماید.
ت. الزامات مدیریتی و ساختاری شعب انجمن
متقاضیان پس از دریافت مجوز موقت تاسیس شعبه استانی انجمن (که پس از ارسال نامه درخواست متقاضیان و تصویب تاسیس شعبه در هیات مدیره انجمن صادر می شود)، موظف هستند موارد زیر را ظرف مدت یک ماه به انجام برسانند:

  1.  تشکیل هیات رییسه:به منظور راهبری شعبه انجمن در استان مزبور، هیات رییسه شعبه تعیین می گردند.
  2.  میبایست یک نسخه از اطلاعات دریافتی از افراد حقیقی یا حقوقی که به عضویت انجمن در خواهند آمد به دبیرخانه ی مرکزی ارسال گردد.
  3.  رعایت اصل انسجام و همنوایی با دفتر مرکزی انجمن میبایست در تمام جوانب ساختار اداری، تولید محتوی، طراحی سربرگ نامه ها، طراحی سایت شعب انجمن و… میبایست رعایت گردد و دفتر مرکزی بر این موضوع نظارت خواهد داشت.
  4.  برگزاری جلسات منظم: هیات رییسه استانی باید هر ماه حداقل یک جلسه تشکیل داده و در خصوص برنامه ها، اقدامات و فعالیت های شعبه تصمیم گیری نماید و مصوبات را به دفتر مرکزی ارسال نماید.

 تصویب امور در هیات رییسه: تمامی امور و اقدامات شعب (از جمله ساختار و تشکیلات شعب و …) باید به تصویب هیات رییسه هر شعبه برسد.
ث. بایسته ها و حدود اختیارات شعب انجمن

  1.  شعب انجمن باید ظرف مدت 6 ماه پس از دریافت مجوز، در اداره ثبت شرکت ها و مطابق با قوانین مربوطه به عنوان شعبه انجمن ثبت شوند.
  2.  شعب انجمن می توانند مهر انجمن (با ذکر نام شعبه استان در مهر انجمن) را تهیه و از آن در مکاتبات خود استفاده نمایند. طراحی و چاپ سربرگ و … توسط شعب با استفاده از لوگوی انجمن (پس از تایید اقلام طراحی شده توسط انجمن مرکزی) بلامانع است.
  3.  برگزاری دوره های آموزشی میبایست به تایید انجمن مرکزی، برسد. تایید سرفصل ها و اساتید هر دوره آموزشی، به عهده انجمن مرکزی می باشد. بدیهی است صدور گواهینامه برای شرکت کنندگان در دوره های آموزشی و صدور گواهینامه های کیفیت صرفا توسط انجمن مرکزی صورت گرفته و مبتنی بر سیاست های کلی انجمن مرکزی خواهد بود. انجمن به ازای هر گواهینامه صادره، 15درصد از هزینه ثبت نام را دریافت خواهد کرد.
  4.  شعب میبایست تعداد اعضای حقیقی و حقوقی خود را بر اساس شرایط عمومی عضویت در انجمن مرکزی افزایش دهند. سهم شعب از هر نوع حق عضویت که توسط آن ها محقق شده باشد، 40 درصد خواهد بود. اعطای مدرک عضویت و ارایه خدمات به اعضای جذب شده، به عهده انجمن مرکزی خواهد بود.
  5.  شعب جهت جذب شرکتها، تسهیلگران، بیمارستانها و سایر مراکز ارائه ی خدمات گردشگری سلامت متقاضی جهت حضور در جایزه ملی صادرکننده ی نمونه ی گردشگری سلامت میبایست فعالیت نمایند. سهم شعب از هر کسب و کار که توسط آن ها جذب شده باشد، 15 درصد خواهد بود. ارزیابی کسب و کارها و هزینه های مربوطه، به عهده انجمن مرکزی خواهد بود.
  6.  شعب جهت جذب حامی مالی و ثبت نام کننده برای کنفرانسهای ملی و بین المللی که انجمن مرکزی در آنها شرکت یا مشارکت می کند در استان خود میبایست تلاش نمایند که در این صورت 25 درصد از میزان حمایت مالی جذب شده توسط شعبه و 30 درصد از درآمد ناشی از ثبت نام معرفی شدگان شعب در کنفرانس، به شعبه پرداخت خواهد شد.
  7.  شعب جهت برگزاری کنفرانس ها و همایش های استانی یا منطقه ای یا بخشی (در بخش های فعال استان و به صورت ملی)، در راستای نیازها و فرصت های گردشگری سلامت استان، همچنین جلسات هم اندیشی در راستای سیاست های انجمن مرکزی بایستی فعالیت نمایند. تصویب موضوع، نحوه شرکت، تصمیم گیری در خصوص مسایل مربوط به هزینه برگزاری بر عهده انجمن مرکزی خواهد بود؛ اما مسایل اجرایی بر عهده شعبه انجمن است.
  8.  تمامی اقدامات و تلاش های هر یک از شعب، صرفا محدود به قلمروی جغرافیایی استانی خواهد بود که مجوز تاسیس انجمن در آن استان توسط شعبه اخذ شده است.
  9.  شعب بایستی توجه و حمایت استانداری و سایر دستگاه های دولتی فعال در استان را جلب کرده و مشارکت در ارتقای وضعیت اقتصادی استان با ترویج کسب و کارهای گردشگری سلامت را جهت گیری اصلی بدانند.
  10.  شعب میبایست برای عضویت در کمیته ها و شوراهای تصمیم گیری در استان تلاش نمایند.

 شعب برای ایجاد ارتباط سازنده میان نقش آفرینان گردشگری سلامت استان سازوکارهای مناسب را میبایست طراحی نمایند.

تبصره 1: در صورتی که تعداد علاقمندان در یک استان به حد نصاب نرسد؛ استان های مجاور می توانند جمعا تقاضای تاسیس شعبه برای آن ناحیه بنمایند.
تبصره 2: انتخاب هیات مدیره برای سه سال می باشد. چنانچه قبل از پایان سه سال دوران مدیریت هیات مدیره مرکزی به اتمام رسد، هیات مدیره جدید مرکزی می تواند هیات مدیره شعبه را برای زمان باقیمانده تایید نماید یا اینکه هیات مدیره جدید برای شعبه انتخاب شود. در هر صورت زمان مدیریت هیات مدیره پس از پایان سه سال منقضی و بایستی مجددا انتخاب طبق ضوابط انجام گیرد.
تبصره 3: درخواست تاسیس شعبه استانی می تواند پیش از عضویت 15 عضو در استان به انجمن ارایه شود. در این حالت انجمن یک مجوز موقت 6 ماهه را برای متقاضیان صادر خواهد کرد و متقاضیان متعهد می شوند در بازة 6 ماهه الزامات و ویژگی های لازم برای دریافت مجوز اصلی را فراهم نمایند.
وظایف هیات مدیره:

  • رعایت ضوابط مندرج در اساسنامه انجمن مرکزی
  • تشکیل جلسات هیات مدیره به صورت مرتب ماهیانه
  •  ارسال صورت جلسات هیات مدیره به انجمن مرکزی
  • همراستایی با سیاستها و برنامه ها انجمن مرکزی
  •  پیشنهاد و تشکیل برنامه های کنفرانس ماهیانه استان
  •  برگزاری دوره های آموزش و صدور گواهینامه های کیفیت خدمات گردشگری سلامت بر اساس فرمت و سیستم اجرایی انحمن مرکزی
  • ارائه ی گزارش فصلی فعالیتهای استان به هیات مدیره مرکزی انجمن
  •  هماهنگی و مشارکت در برنامه ریزی های انجمن مرکزی و ارائه پیشنهادات و راهکارها در زمینه های علمی، پژوهشی، صنفی و حقوقی به انجمن.
    در پایان شعب استانی باید گزارش عملکرد سالیانه و همچنین برنامه های سالیانه را به انجمن ارایه کرده و تایید انجمن را دریافت نمایند.
    اعتبار مجوز شعب برای فعالیت در استان مربوطه سه سال خواهد بود و پس از اتمام این مدت، انجمن با ارزیابی فعالیت های شعب، مختار به تمدید یا لغو مجوز هر یک از شعب خواهد بود. همچنین انجمن در حین دوره سه ساله و درصورت صلاحدید و تصویب هیات مدیره انجمن، می تواند اقدام به ابطال مجوز شعب نماید. بدیهی است در صورت لغو مجوز، هر گونه سوءاستفاده شعب از مجوز قبلی، مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.