چکیده ای از اهم فعالیتهای انجمن خدمات بین المللی ایران

با سلام
احتراما”، به استحضار می‌رساند، انجمن خدمات بین المللی سلامت ایران متشکل از نمایندگان تمام بخشهای مرتبط با گردشگری سلامت شامل 60 عضو فعال بیمارستانهای خصوصی داری مجوز IPD (دپارتمان بیماران بین المللی) در سراسر کشور و انتخاب 20 بیمارستان برتر در قالب کلاب بیمارستانهای خصوصی، در حدود30 عضو شرکتهای گردشگری سلامت و آژانسهای مسافرتی فعال در این حوزه، 5 عضو شرکتهای توسعه‌دهنده‌ی شهرکها و دهکده‌هایی بین المللی سلامت، به عنوان بازوی اجرایی شورای محترم راهبری گردشگری سلامت ایران به عنوان تنها تشکل صنفی رسمی فعال در این حوزه فعالیت خود را از سال 1390 با اخذ مجوز از آن اتاق ایران و در سال 97 از شورای راهبری و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرده است.

از جمله اقدامات انجمن:

معرفی انجمن پیرو پروتکل همکاری بین وزارت بهداشت و وزارت صحه کشور افغانستان

  • میزبانی آموزش ۱۱ پزشک افغانستانی برای گذرانیدن دوره های تخصص پزشکی در ایران با اخذ مجوز رسمی از وزارت بهداشت ایران با این سیاست که در آینده سُفرای گردشگری سلامت ایران در کشور شان به عنوان یکی از بازارهای هدف گردشگری سلامت ایران عمل نمایند.
  •  اعزام ۱۲ پزشک به کشور ترکیه برای گذراندن دوره های حرفه ای آموزش طب فیزیکی و خدمات آبدرمانی.
  •  انعقاد تفاهم نامه و تقویت همکاریها دو جانبه با سازمانها و پلتفرمهای بین المللی گردشگری سلامت مانند سازمان و ژورنال بین المللی سفر پزشکی (Imtj.com) به عنوان اولین و معتبرترین پلتفرم گردشگری سلامت در جهان و معرفی ظرفیتهای درمان و سلامت کشور در این پلتفرم.
  •  شروع عملیات اجرایی اولین دهکده سلامت و مرکز خدمات بین المللی پزشکی سقزچی در استان اردبیل با همکاری مشترک استانداری اردبیل، که فاز اول آن در ۶۰ هکتار با ۱۸۰ هزار متر مربع زیربنا و ۱۱۰۰ میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری با کمک اعضاء بیمارستانی و شرکتهای عضو.
  •  تهیه و تدوین اولین راهنما و دایرکتوری گردشگری سلامت ایران.
  • همچنین انجمن به عنوان مجری دومین نمایشگاه و کنفرانس بین المللی گردشگری سلامت کشورهای عضو اتاق اکو را به خوبی مدیریت و اجرا نمود که بازخوردهای بسیار خوبی در سطح ملی و بین المللی داشت که مورد تحسین و تشویق جناب آقای مهندس شافعی ریاست محترم اتاق ایران قرار گرفت. انجمن در دوره اول مجری کمیته علمی نمایشگاه و کنفرانس گردشگری سلامت در رامسر بوده است که در آن دوره نیز عملکرد مناسب و درخوری از خود به جا گذاشت.
  •  حضور انجمن در هیئت همراه با جناب آقای دکتر ظریف در سفر به کشور بازار هدف عراق و معرفی انجمن و اعضاء انجمن از طرف وزیر محترم خارجه به عنوان بازوی ساماندهی گردشگری سلامت در این کشور
  •  حضور در هیئت همراه ریاست محترم جمهور به کشور عراق و تبادل با رایزنهای سلامت، سفرا، سر کنسولها، مسئولیت وزارت صحه و گردشگری کشور عراق، رایزنی با انجمنها، تشکلها و شرکتهای بین المللی فعال در زمینه گردشگری سلامت با هدف همپیوند سازی بین اعضاء انجمن با بازار هدف کشور عراق.
  • تشکیل اولین کلاب بیمارستانهای خصوصی فعال کشور در زمینه‌ی گردشگری سلامت و شرکت در نمایشگاههای داخلی و بین المللی با مشارکت و همراهی این کلاب جهت برندینگ ظرفیتهای پزشکی کشور (مانند، نمایشگاه ایران هلث ۳ دوره، نمایشگاه عمان هلث، نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع وابسته ۲ دوره و…)
  • میزبانی هیئت وزارت بهداشت کشور عمان در بازدید از ظرفیتهای پزشکی و درمانی کشور به مدت ۲ روز در ایران
  • برگزاری جلسات متعددی با مدیران وزارت بهداشت عمانی از جمله جناب آقای دکتر سلطان البوسعیدی (مشاور وزیر بهداشت عمان)، جناب آقای دکتر سلطان الحارثی (مدیر کل دفتر درمان خارج از کشور وزارت بهداشت عمان) با هدف اعزام بیمار از کشور عمان به بیمارستانهای پذیرنده ی بیمار بین المللی درکشور ایران (دارای IPD)
  •  عضو گیری تعداد ۶۰ بیمارستان و ۳۰ شرکت و استارتآپ فعال در زمینه‌ی گردشگری سلامت.
  • جلوگیری از انجام کارهای موازی و تکراری در زمینه‌ی توسعه و ساماندهی گردشگری سلامت ملی.
  • همراه سازی و بهره‌مندی از ظرفیت صندوق تعاون و رفاه سازمان نظام پزشکی در زمینه‌ی سرمایه‌گذاری در پروژه های زیرساختی گردشگری سلامت (تفاهم نامه صندوق با استانداری در قالب ایجاد مرکز خدمات بین المللی گردشگری سلامت سقزچی اردبیل که انجمن خدمات بین المللی سلامت در نقش ناظر بر اجرای پروژه عمل می نماید)
  •  برنامه‌ریزی برای حضور ۱۱ پزشک افغانستانی جهت گذراندن دوره‌های آموزشی پزشکی در کشور با هدف تقویت روابط پزشکی و درمانی بین دو کشور که طی تفاهم نامه همکاری که بین جناب آقای دکتر جهانگیری و دکتر نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد به امضاء رسید، جلسه معارفه‌ی آنها روز شنبه مورخ ۲۴/۰۱/۹۸ انحام گرفت.
  •  برنامه‌ریزی جهت اعزام ۱۷ پزشک ایرانی با تخصصهای مختلف بر اساس نیازمندیهای اعلام شده از حانب وزارت بهداشت کشور عمان با همکاری معاونت بین الملل وزارت بهداشت جهت بازدید و بررسی وضعیت پزشکی و تقویت روابط پزشکی و درمانی بین دو کشور.
  • مجری برگزاری اولین و دومین اجلاس گردشگری سلامت کشورهای عضو اکو (ECO) با محوریت اتاق محترم ایران و اتاق های مازندران و اردبیل در سطح بین‌المللی.
  • شرکت در نمایشگاهها و کنفرانسهای بین المللی و داخلی در سطح منطقه در کشورهای چون عمان، آذربایجان، عراق و…و داخلی در ایران هلث، نمایشگاههای بین المللی گردشگری تهران (۹۴، ۹۵، ۹۶)، نمایشگاه بین المللی گردشگری شیراز (۹۷) و….
  •  برگزاری نشستها و پنلهای تحصصی گردشگری سلامت با مشارکت فعالین این حوزه جهت بررسی، تجزیه و تحلیل چالشها و تنگناهای این حوزه برای ورود به بازارهای هدف مئطقه‌ای
  •  تدوین و آماده سازی برنامه صدور گواهینامه‌ی کیفیت خدمات و آموزش تجارت گردشگری سلامت برای فعالین این حوزه که در سایت رسمی انجمن قابل روئیت می باشد
  •  حمایت از استارت آپ های گردشگری سلامت
  •  طراحی پرتال تخصصی گردشگری سلامت ایران عمان و ایران عراق
  •  فعال سازی کمیسیون گردشگری و سلامت اتاق مشترک ایران و عراق
  • همکاری در برگزاری ۱۷ دوره آموزش فعالین گردشگری سلامت با محوریت وزارت بهداشت.
    • پیگیری مشوق های تجاری از طریق سازمان توسعه تجارت و کسب دور مورد آن در خصوص برگزاری نمایشگاه های بین المللی و داخلی
  •  تلاش در راستای استفاده از ظرفیت های مشوق های قانونی در توسعه سرمایه گذاری گردشگری سلامت
    سايت انجمن به صورت كاملاً کارشناسی و مطالعه شده با بهره‌گیری از یک تیم مجرب و متخصصین این امر، بر طبق كليد واژه‌ها و محتواهاي پر اهميت و عوامل کلیدی موفقیت (CSFs) توسعه‌ی خدمات بین الملل سلامت و بر اساس نیازمندیهای حال حاضر فعالین حوزه‌ی گردشگری سلامت کشور، به صورت دو زبانه (فارسی-انگلیسی) با بخشها، ساختار و منوهاي جديد به روز (update) و ارتقاء (upgrade) پیدا کرده است. در طراحی و تولید محتوای این سایت برخی از برنامه‌ها و وظایف محوله به انجمن از قبیل تهیه و تدوین راهنمای قیمت‌گذاری و تعرفه‌های خدمات گردشگری سلامت کشور و راهنمای گردشگری سلامت (پیرو مصوبه مورخ 19/8/97 شورا) عملیاتی‌سازی شده است. سایت همچنان در حال ارتقاء و پیشرفت (in progress) است. محتوی لازم بر اساس ساختار سایت به زبان فارسی و انگلیسی تهیه و تدوین شده است. سایت شامل 3 بخش اصلی می باشد: ١. براي بيمارستانها و كلينيكها، ٢. براي بيماران بين المللي و ٣. براي شركتهاي تسهيلگر.

در ورژن جديد سایت محتوی ها مهم ذیل ارائه شده است:

  1.  تدوین اولین راهنماي گرشگري پزشكي به ايران براي بيماران بين المللي به صورت 2 زبانه (Iran health tourism quick guide) که در سایت رسمی انجمن قابل مشاهده می باشد
  2.  تدوین اولین راهنماي قيمت گذاري خدمات گردشگري پزشكي مقصد ايران براي بيمارستانها و شركتهاي تسهيلگر به صورت 2 زبانه (Iran medical tourism services prices quick guide for) که در سایت رسمی انجمن قابل روئیت می باشد
  3.  تدوین راهنماي چرخه ي گردشگري پزشكي براي بيمارستانها و کلینیکها برای اولین بار در کشور به صورت 2 زبانه (quick guide for Iran medical tourism cycle) که در سایت رسمی انجمن قابل روئیت می باشد
  4.  راهنماي برخورد و رفتار با بيماران بين المللي براي بيمارستانها و شركتهاي ايراني (guidelines in Dealing with International Patients)
  5. راهنماي مرحله به مرحله راه اندازي استارت آپهاي گردشگري سلامت (Step-by-step Guide to Medical Travel )
  6.  راهنماي مرحله به مرحله گردشگري پزشكي براي شركتها و تسهيلگران (Medical Tourism Cycle guide)
  7.  برنامه ها و پروژه هاي در دست اجراي انجمن
  8.  الزامات گردشگري پزشكي براي بيماران بين المللي (Medical Travel Requirements in Iran)
    و ساير بخشهاي كاربردي دیگر براي اين حوزه ميباشد.